Kookvakanties Belgische Ardennen

  In de wintermaanden organiseren we geregeld leerzame maar vooral gezellige kookvakanties in Basse Bodeux, Trois Ponts, Belgische Ardennen. 

De eerstvolgende kookvakantie staat gepland van zaterdag 18 februari tot zaterdag 25 februari.Programma kookvakantie:

Zaterdag 18 februari:
 Ontvangst vanaf 15.00u. op eigen gelegenheid. 
Om 19.00u start de kookweek met een kennismaking met de andere gasten onder het genot van een aperitief en een borrelhapje. Rond 20.00u gaan we aan tafel voor het welkomst diner.

Zondag 19 februari:
Tussen 8.00u en 9.30u serveren wij het ontbijt. Om 10.00u gaan we de keuken in voor de 1e workshop met thema ‘Klassiekers uit de Franse keuken’. We bereiden een aantal gerechten voor de lunch en treffen alvast de voorbereidingen voor het diner. Rond 13.00u gaan we aan tafel om te genieten van de eerste workshop resultaten tijdens de lunch. Daarna is er een rustpauze om bijvoorbeeld even op pad te gaan, lekker te luieren, of om een wandeling maken. 
Rond 20.00h gaan we aan tafel om de andere workshop resultaten, die we in de ochtend hebben voorbereid, te proeven.

Maandag 20 februari:
Tussen 8.00u en 9.30u serveren wij het ontbijt. Daarna is er overdag de tijd om de omgeving te verkennen. 
Om 16.30u gaan we de keuken in voor de 2e workshop met thema ‘Mediterrane keuken’. Rond 20.00h gaan we aan tafel om onze workshop resultaten te proeven.

Dinsdag 21 februari:
Tussen 8.00u en 9.30u serveren wij het ontbijt. Om 10.00u vertrekken we voor onze 1e nader te bepalen culinaire uitstap. Daarna kan iedereen zijn eigen plan trekken. 
Om 16.30u verwachten we iedereen weer terug bij het huis, want we gaan weer koken. 
Het thema van de 3e workshop is ‘Tapas y Mas’. Rond 20.00u gaan we aan tafel om onze workshop resultaten te proeven.

Woensdag 22 februari:
Tussen 8.00u en 9.30u serveren wij het ontbijt. Daarna heb je de hele dag en avond de tijd om erop uit te trekken. Rondslenteren in het prachtige Trois Ponts, lekker lunchen in Vielsalm, naar de abdij van Stavelot of naar de watervallen Cascade de Coo.

Donderdag 23 februari:
Tussen 8.00u en 9.30u serveren wij het ontbijt. Om 10.00u vertrekken we voor onze 2e nader te bepalen culinaire uitstap. 
13.00u: Lunch in een restaurant in één van de mooiste dorpjes in de omgeving. Na de lunch is er gelegenheid om het dorpje te verkennen. 
19.00u: Deze avond geen diner, gezien het feit dat we ’s middags al uitgebreid hebben gegeten. Er wordt dus niet gekookt. In plaats daarvan sluiten we deze dag af met een aangeklede borrel. Een fijne kaas- en charcuterie plank en een wijntje.

Vrijdag 24 februari:
Tussen 8.00u en 9.30u serveren wij het ontbijt. Om 10.00u gaan we naar de markt. Daar kunnen we zien welke (streek)producten te verkrijgen zijn. We drinken samen een kopje koffie op een terras en kopen vervolgens op de markt de nog benodigde ingrediënten voor de laatste kookworkshop.

Daarna kan iedereen zijn eigen gang gaan. Om 16.30u gaan we de keuken weer in voor de 4e workshop thema ‘A Partager’ (om te delen). We bereiden diverse gerechten, met onder andere de op de markt gekochte koopwaar. Rond 20.00h gaan we aan tafel om onze workshop resultaten te proeven.

Zaterdag 25 februari:
Dag van vertrek. Tussen 8.00u en 9.30u serveren wij het ontbijt. Daarna is het tijd om uit te checken en afscheid te nemen.

 

  
Wat is inbegrepen: 
- 7 overnachtingen inclusief ontbijt 
- 3-gangen welkomstdiner op de dag van aankomst 
- 3 culinaire uitstapjes (2x culi-excursie en 1x marktbezoek) 
- 1x lunch in een restaurant 
- 4 dagen kookworkshops met verschillende thema’s 
- Alle genuttigde drankjes tijdens de door ons georganiseerde lunches, kookworkshops, borrels en diners 

Wat is niet inbegrepen:
- drankjes of excursies tijdens de vrije momenten 
-W.A. verzekering

Prijzen:
Het tarief van de kookvakantie bedraagt € 695,- per persoon, op basis van 2 personen per kamer. Voor 1 persoons gebruik van de kamer rekenen we € 120,- toeslag (we hebben maximaal twee 1-persoonskamers beschikbaar per kookweek). Wil je een partner/vriend(in) meenemen die niet meekookt, maar die wel mee wil genieten van al het heerlijke eten? Dat kan, hij/zij betaalt dan € 525,- (bij gebruik van dezelfde kamer).

Data seizoen 2022/2023
Binnenkort alle data.


 Kleinschalige groepen (min. 5 tot max. 8 kokende deelnemers)

Om je aan te melden, klik hier.